Cupcakes

hej
Här är ett jätte bra recept. =)


Muffins och cupcakes - grundrecept

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!

-8 stora eller 12 små

 

 

 

 

 

 

 

Fler recept ur kategorin Amerikanskt: Brownies » Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme » Cheeseburgare » Smoothie på skogsbär » Jambalaya »

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

 

Färdigt på: 20 min
Ingredienser

Grundrecept:
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
1 1 nypa salt
_

Tips

Tips på fyllningar och frostings:
Äppel och kanelmuffins med crumble
Blåbärsmuffins
Cream cheese frosting
Chocolate frosting


När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

 

Cream cheese frosting

Gör som Leila och glasera dina cupcakes med en läcker glasyr!

Fler recept ur kategorin Amerikanskt: Brownies » Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme » Cheeseburgare » Smoothie på skogsbär » Jambalaya »

Foto: TV4

 

Färdigt på: 10 min
Ingredienser

60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Tips

Muffins att toppa med denna frosting:
Blåbärsmuffins
Muffins och cupcakes - grundrecept
Banana chocolate muffins



                                                                 Kram Emma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0